Corona update 13 juni

Gepubliceerd op 13 juni 2020 om 10:17

Bijna terug normaal op het water...  Lees hier de meest recente maatregelen:

Pleziervaart en watersport zijn toegelaten op de Vlaamse bevaarbare waterwegen: 

Deze activiteiten zijn toegelaten onder volgende voorwaarden:

  1. individueel of met personen die onder hetzelfde dak wonen, en/of in het gezelschap van maximum 10 andere personen (uitgebreide bubbel).
  2. activiteiten met een maximaal 20 personen (ook aan boord van een pleziervaartuig) die geen fysiek contact impliceren in aanwezigheid van een meerderjarige trainer, begeleider of toezichter en waarbij de regels van sociale afstand blijven gelden;
  3. er dient rekening gehouden te worden met beschikbare richtlijnen door de overkoepelende organisaties hieromtrent opgesteld; de regels van sociale afstand gelden niet voor de gevallen onder (1) en voor personen jonger dan 12 jaar onderling;
  4. De noodzakelijke infrastructuren voor de uitoefening van de sporten in open lucht mogen open zijn, met uitzondering van de kleedkamers en douches.
  5. De nodige maatregelen moeten genomen worden om de verspreiding van het virus te beperken door het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen betreffende het desinfecteren van het materiaal.
  6. Op het water dient voldoende afstand te worden gehouden met andere watersporters (behalve situatie (1) en voor kinderen jonger dan 12 jaar onderling).
  7. in geval van vaartochten met schipper, dient men zich te houden aan de richtlijnen om gebruikers en personeel te beschermen.

Volgende activiteiten zijn niet toegelaten:

  • Grote massa-evenementen, bijeenkomsten en georganiseerde groepsactiviteiten met meer dan 20 personen
  • Reizen vanuit of naar het buitenland of door buitenlandse wateren (bv Westerschelde/Zeeschelde, delen van het Kanaal Gent-Terneuzen, delen van de Maas).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.